Ágnes NEWS

TITKOS hírlevél a hozzám legközelebbieknek... :)

Lili baba

Lilypie First Birthday tickers

7köznapi blogom

Utolsó kommentek

  • szuzsi: Gyönyörűűűűűűű! :)))) (2010.03.11. 12:21) Album
  • andibogar: Édes kis tündér lány :O Lili bogárka :) (2010.03.11. 10:46) Album
  • AnRea: Nagyon édessssssssss! :) Milyen kis nyugisnak látszik. Nem zavartatja magát semmitől:) Puszild meg... (2010.03.10. 20:51) Album
  • Magenta (törölt): Cukibogár. :) (tudom, nyálas kifejezés, de akkor is) Az én lányom olyan ronda volt, amikor megsz... (2010.03.10. 20:46) Album
  • Magenta (törölt): (fogadok, hogy ha beírom, megint kétszer fog megjelenni) BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, ÁGNES! :) (2010.03.10. 20:43) Ruhaügy
  • Utolsó 20

RSS

Pihenés

2010.02.04. 16:37 :: ArtmüllerÁgnes

Pihenj, pihenj, pihenj... - hallom mindenkitől, és tudom, hogy igazuk, igazatok van, de nem olyan egyszerű ez. Aki várt már gyereket, tudja, hogy ebben az időszakban már a fekvés se egyszerű mutatvány. Lili kétségbeesve rugdalózik, ha kényelmetlen neki a dolog, és bizony egyre inkább az.

Természetesen csak az oldalamon fekve tudok aludni, de az se mindegy, hogyan. Ha nem húzom fel a térdem, akkor kicsit nyomom a hasam, amit gyermekem jól irányzott rúgással jutalmaz. Ha felhúzom a lábam, akkor viszont az nyomja őt alulról, olyankor a combomba(!) rúg. Komolyan.

Legújabb találmánya a kisasszonynak, hogy lábacskáival a bal csípőcsontomra ugrik, a kezével meg a jobb lengőbordámat taszigálja, próbálja minél messzebbre nyomni. Úgy látszik, a sportosságát az apjától örökölte, mert én biza nem vagyok egy ilyen kis sportmaca, de ő nagyon szereti ezeket az akrobatikus elemeket.

A csuklás naponta többször is elkapja, amikor megpróbál odabent levegőt venni, hiába beszélek neki, hogy ezzel még egy icipicit várnia kell, levegő ugyanis csak idekint lesz, ha már végre szabadlábra kerül. Még mindig nem sürgős neki az irányba fordulás, szeret így fordítva lenni. Ákos már 30 hetesen is koponyavégű fekvésben üdült odabent, de úgy tűnik, Lilinek nem sürgős.

Kaptunk nemrég egy bábás könyvet, amiben mindenféle okosság van a dolgok lelki hátteréről, mindenféle homeopátiás gyógymódról (amit én ugyan nem, nem, soha! de azért elolvasom). Ebben a bába nagyon bölcsen megállapítja, hogy bizony a farfekvéses gyerekeknél mindig meg kell a szülőket kérdezni, hogy tudják-e, vajon mit üzen a gyerek nekik ezzel? És tudjátok, mit üzen? A bába szerint azt, hogy túl természetesnek vesszük a születését, és nem foglalkozunk eléggé a nagy eseménnyel, hogy gyereket várunk. Na, ezen könnyesre röhögtem magam. Idestova két és fél éve gyereket várunk. Már Ákost is úgy vártuk, hogy nagyobb szeretettel, törődéssel nem is lehet. Most Lilit kb. annyira, mint a Messiást. És nem foglalkozunk eleget vele... Kac-kac. Lehet, hogy van valami lelki oka a dolognak, de hogy nem innen fúj a szél, abban egészen bizonyos vagyok! 

Másik kedvenc nézetem, hogy azért nem fordult be a gyerek, mert még nem érett meg a születésre. Aha... és mi van azokkal a gyerekekkel, akik még a 40. hét után se fordulnak be? Nem nagyon hiszem, hogy éretlenül emelik ki őket császárral... :-S

Tudjátok, mire vágynék? Egy nagy medencére, ahol lebeghetnék a víz tetején, könnyebbnek érezném magam, semmi nem nyomna sehonnan... ó, édes álmok ezek. Kár, hogy ez is tilos. :-S Nincs mese, megint csak ott tartok, hogy a szülésre vágyom. Türelmetlen vagyok? Naná... :)

7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hokuszpook 2010.02.04. 19:05:16

Agikam lelkecskem,ezeketa macskakat taniccsd meg gyorsan egereszni,mert csudakarcsuak!!:-))

hokuszpook 2010.02.04. 19:06:49

Hoppa,eltevettem elnezest!!!:-((

hokuszpook 2010.02.04. 19:07:40

Nem gondolkodtal meg a vizbeszulesen??Allitolag remek dolog!!

Magenta (törölt) 2010.02.05. 07:47:50

Okosabbat nem tudok mondani, mint hogy tarts ki! :))

Még emlékszem, hogy milyen ez, itt már csak a napok visszaszámlálása segít.

inehsorab 2010.02.05. 08:46:16

Türelmetlen vagy? Hát persze. Nem is csoda. Én már a csempét vakarnám a helyedben. Ebben az időszakban már csak úgy tudtam feküdni, hogy csakis oldalamon, kispárna a derekam alá, nagypárna a lábaim közé. (Csak a fordulás volt aprólékos.)

Már kerek 35 hetes Lili baba. Lehet, hogy kezdek én is türelmetlenné válni?

szuzsi 2010.02.05. 09:52:40

Ez valóban elég érdekes, hogy azért nem fordul be, mert nem várjátok annyira... mi is nagyon vártuk az elsőt, be is akart fordulni, de annyira "rövid pórázon" tartottam odabent, hogy nem tudott szegényke...Szóval lehet, hogy egész egyszerű oka van, ha nem fordul be, neki így kényelmes és biztonságos.

A medencés dolgot a doki tiltotta meg? Én jártam úszni anno, igaz nem a 35. hétben és tényleg nagyon jó érzés volt lebegni :)

Kitartást kívánok, már a célszalag közelében vagyunk!!!! :)

inehsorab 2010.02.05. 15:25:27

Nagyon pihen Kedves! Már a napi híradót is elfelejtette? Vagy netalán tán nincs már gépközelben?

Ne hozd ám ránk a frászt!
süti beállítások módosítása